vleermuisopvang NH

de stichting

Al meer dan 20 jaar hebben Carina Oosterhuis en Petra Vlaming ervaring in het opvangen van zieke, gewonde en verweesde vleermuizen. Met als doel deze dieren, na revalidatie, weer in de vrije natuur los te laten. Maar soms zijn de gevonden vleermuizen zo verzwakt of gewond dat dit niet meer lukt; in alle andere gevallen kunnen de vleermuizen na enige tijd weer lekker rondvliegen en zelf hun maaltje muggen en motten vangen!

Sinds maart 2012 is de stichting Vleermuisopvang Noord-Holland opgericht om zo nòg betere hulp te kunnen geven. Samen met 5 andere ervaren vleermuis'opvangers' zijn we begonnen en zo bestreek de stichting de gehele provincie.

In 2012 zijn er totaal 159 vleermuizen door de deskundigen opgevangen; een groot deel kon weer vrij worden gelaten. In 2013 kwamen 172 vleermuizen de opvang binnen en in 2014 waren dit er 117. In 2015 bestaan wij uit 10 opvangadressen, verdeeld over 4 provincies en samen hebben we 206 vleermuizen in onze opvang gehad! We zouden nu dus Vleermuisopvang Noordelijke Helft kunnen heten!

We blijven groeien: vanaf 2019 bestaan we uit 12 ervaren, deskundige en zorgzame opvangers!

Dit opvangwerk wordt geheel op vrijwillige basis gedaan en natuurlijk met Ontheffing van het ministerie van E,L & I, in het kader van de Flora- en Faunawet. 

Stichting Vleermuisopvang NH is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).  Uw donaties kunt u als gift aftrekken bij uw belastingaangifte. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar www.belastingdienst.nl